Opel Astra 1.4 Turbo: Σύμπλεγμα τεχνολογίας

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες, συγκεκριμένα τρεις, από την ημέρα που η τέταρτη γενιά του Astra πάτησε επί ελληνικού εδάφους, διεκδικώντας για μια ακόμη φορά την πρωτιά στην κατηγορία της.

Με αιχμή του δόρατος την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση των 1,6 λίτρων και των 180 ίππων, το μικρομεσαίο Opel κατάφερε όχι μόνο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και να επιστρέψει στην κορυφή του δημοφιλέστατου -εντός και εκτός συνόρων- C Segment.

6f5887008ede5b83dd8d23df03cfb881

Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του αμαξώματος, οι αυξημένες -σε σχέση με το παρελθόν- διαστάσεις, ο πλούσιος και ταυτόχρονα προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός και οι ανταγωνιστικές τιμές των αποκλειστικά πεντάθυρων εκδόσεών του συνιστούν μερικούς μόνο από τους λόγους επιτυχίας του best seller της Opel.

Άλλωστε μια ακόμη καλή δικαιολογία για να κοιτάξεις προς την πλευρά του Astra αποτελεί, πλέον, και ο νέος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.367 κ.εκ.

Αποδίδοντας 140 ίππους και 200 Nm ροπής δημιουργεί τις συνθήκες επιτυχίας ενός αυτοκινήτου λαϊκής βάσης, που στη συγκεκριμένη έκδοση ξεκινά, πλήρως εξοπλισμένο, από τα 18.080 ευρώ.

Παράλληλα το αναβαθμισμένο πλαίσιο, η ανασχεδιασμένη ανάρτηση των πίσω τροχών, τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας -όπως τα ενεργά φωτιστικά σώματα και το σύστημα αναγνώρισης σήμανσης- του προαιρετικού εξοπλισμού φροντίζουν για τα υπόλοιπα.

Μπορεί το Astra να μην είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η κατηγορία -αν το συγκρίνει κανείς με τις αντίστοιχες προτάσεις του ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών VW είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εντοπίσει κακώς κείμενα- ωστόσο η καλή σχέση τιμή-αξίας που το διακρίνει αρκεί για μια πετυχημένη εμπορική πορεία.

Στη χώρα μας, το μικρομεσαίο Opel ξεκινά από τα 1,4 λίτρα και τους 100 ατμοσφαιρικούς ίππους, φτάνοντας στην κορυφαία -μέχρι σήμερα- βενζινοκίνητη έκδοση τους 180 ίππους.

Πέρα από το μηχανικό κιβώτιο των πέντε ή έξι σχέσεων, οι εκδόσεις βενζίνης συνδυάζονται προαιρετικά και με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που μεταξύ άλλων διαθέτει και χειροκίνητη λειτουργία.

Μοναδική εξαίρεση στην περίπτωση αυτή αποτελεί η μικρότερη σε κυβισμό και ισχύ έκδοση των 100 ίππων, που ξεκινά από τα 15.750 ευρώ και περιλαμβάνει στον βασικό της εξοπλισμό τέσσερις αερόσακους, ESP, ηχοσύστημα, air condition και τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες.

Τον προσεχή Σεπτέμβριο η πολυσύνθετη γκάμα του Opel Astra θα αποκτήσει μια ακόμη υπερτροφοδοτούμενη έκδοση 1.367 κ.εκ., η οποία ωστόσο θα αποδίδει 120 ίππους.

auto.in.gr

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο!
Λίστα επιθυμιών
Λίστα σύγκρισης

Λεπτομερής Αναζήτηση Ανταλλακτικών

Ανταλλακτικά που είδατε

blank
blank
blank
blank

Επίσημος Διανομέας Ν. Ηρακλείου

Πάνω
ΚΟΥΖΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΕ - Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης.
Υλοποίηση - Σχεδιασμός - Συντήρηση - Φιλοξενία Ιστοσελίδας webgift dev™. All rights reserved