Οδηγούμε το Mini Cooper S Countryman

Το νέο Countryman είναι Mini, αλλά επιπλέον ένα ικανότατο crossover, με άποψη και χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα. Το οδηγούμε επί γερμανικού εδάφους λίγους μήνες πριν την άφιξή του στη χώρα μα και σας μεταφέρουμε τις οδηγικές και όχι μόνο εντυπώσεις μας.    Η επίσημη δημοσιογραφική παρουσίαση του Countryman πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο μόλις πριν λίγες μέρες. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να οδηγήσουμε και τις δικίνητες-προσθιοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Οι Γερμανοί, στα πλαίσια της συγκεκριμένης εκδήλωσης για τους εκπροσώπους του τύπου, παρουσίασαν μόνο την κορυφαία και τετρακίνητη έκδοση Cooper S, όπως συνέβη ουσιαστικά και στο workshop που παρακολουθήσαμε ένα περίπου μήνα πριν. Countryman Cooper S, λοιπόν, με κινητήρα 1,6 λίτρων, με 184 ίππους και 240 Nm ροπής (260 Nm με overboost). Αν και το βάρος του αμαξώματος έχει ξεπεράσει τα 1.300 κιλά, ο κινητήρας… αντέχει. Το Countryman είναι γρήγορο και ο υπερτροφοδοτούμενος 1.600αρης με άμεση απόκριση στις εντολές που δίνει ο οδηγός μέσου του πεντάλ του γκαζιού.


country01

Η συμπεριφορά του στο δρόμο παραμένει ενδιαφέρουσα, περίπου όσο και στα γνωστά μέχρι σήμερα Mini. Υπάρχουν παραπάνω κλίσεις, αλλά και καλύτερη άνεση από την ανάρτηση, αφού πρέπει –λόγω φιλοσοφίας- να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις του κοινού για κίνηση σε χωματόδρομους. Σε γενικές γραμμές πάντως τα βασικά χαρακτηριστικά του Mini υπάρχουν και εδώ. Ως και ο σχετικός θόρυβος από την κύλιση, αλλά και από τον αέρα στις υψηλές ταχύτητες. Όσο για την τετρακίνηση, έχει επίκεντρο ένα συνεκτικό συμπλέκτη, του οποίου ο βαθμός εμπλοκής βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Σε κανονικές συνθήκες, πίσω φτάνει ως το 50% της ροπής του κινητήρα, ενώ σε πιο… δύσκολες συνθήκες μπορεί να φτάσει ως το 100%. 

country03

Στο εσωτερικό η εικόνα σχεδόν δεν αλλάζει. Αυτό που διαφέρει είναι ο χώρος για τους πίσω αλλά και η πρακτικότητα που για πρώτη φορά προσφέρεται από την γκάμα του Mini. Ο χώρος για τα γόνατα και το κεφάλι είναι πραγματικά μεγάλος, ενώ τα καθίσματα σύρονται και ανακλίνονται δίνοντας, αν χρειαστεί, τη δυνατότητα στο χώρο αποσκευών να μεγαλώσει από τα 350 λίτρα ως και τα 1.170 λίτρα. Περισσότερες πληροφορίες τόσο για τις υπόλοιπες εκδόσεις, όσο και για τις τιμές πώλησης, οι οποίες δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί, θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Οκτώβριο, οπότε το νέο Countryman αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα. _Σ.Σ. 

country04

4troxoi.gr

Το καλάθι μου

Το καλάθι σας είναι άδειο!
Λίστα επιθυμιών
Λίστα σύγκρισης

Λεπτομερής Αναζήτηση Ανταλλακτικών

Ανταλλακτικά που είδατε

blank
blank
blank
blank

Επίσημος Διανομέας Ν. Ηρακλείου

Πάνω
ΚΟΥΖΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΕ - Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων στο Ηράκλειο Κρήτης.
Υλοποίηση - Σχεδιασμός - Συντήρηση - Φιλοξενία Ιστοσελίδας webgift dev™. All rights reserved